جمعه 27 شهريور 1405 - Fri 18 Sep 2026
  • «دهن‌کجی» اروپا و کانادا به ترامپ؛ آمریکا تنهاتر می‌شود

  • لاله مرزبان و یک اتفاق خوب در فضای مجازی

  • قیمت نفت امروز پنجشنبه ۲۶ شهریور

  • آیا آب سخت واقعاً موجب تخریب بافت مو می‌شود؟

  • هر گونه اشتباه محاسباتی دشمن با قدرت پاسخ داده می‌شود

  • دشمن مانع ورود واکسن به کشور است

  • هرمز در مشت ایران، باب‌المندب در دست یمن؛ چگونه ایران نظم جدید را از مسیر گلوگاه‌های راهبردی شکل می‌دهد؟

  • سقوط ۴۱ درصدی تولید نفت خلیج فارس

  • اهتزاز پرچم ایران در دهکده بازی‌های آسیایی / فیلم

  • انهدام ۳ هسته عملیاتی گروهک تروریستی تکفیری

  • جدایی ۱۰ بازیکن ستاره از پرسپولیس!

  • قیمت جدید خودروهای داخلی در بازار

  • ادعای تازه ترامپ، تلاش چین برای میانجی‌گری و فشارهای تازه آمریکا + عکس

  • عراق: مرز چذابه از فردا باز می‌شود

  • قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۶ شهریور

  • قیمت دلار امروز پنجشنبه ۲۶ شهریور

  • چرا خلبان آ‌مریکایی از تلویزیون ایران می‌ترسید؟ + عکس

  • تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه

  • از لایه ازون چه خبر؟

  • فیل کوچکی بدون خرطوم و دم / فیلم

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 418970
    تاریخ انتشار: 23/بهمن/1404 - 21:06

    آخرین اخبار درباره «نیپا» / این بیماری درحال حاضر دارو یا واکسنی ندارد

    نیپا یک بیماری ویروسی جدی و خطرناک مشترک بین انسان و حیوانات است که در حال حاضر موارد انسانی بسیار محدودی از آن گزارش شده است.

    آخرین اخبار درباره «نیپا» / این بیماری درحال حاضر دارو یا واکسنی ندارد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان

    نیپا یک بیماری ویروسی جدی و خطرناک مشترک بین انسان و حیوانات است که در حال حاضر موارد انسانی بسیار محدودی از آن گزارش شده است.

     
    ویروس عامل این بیماری از طریق حیوانات آلوده (مانند خفاش‌ها) یا غذای آلوده به بزاق، ادرار و مدفوع حیوانات آلوده به انسان منتقل می‌شود، همچنین این بیماری می‌تواند از طریق تماس نزدیک با فرد آلوده مستقیماً از فردی به فرد دیگر منتقل شود.
     
    در سال ۱۹۹۹، اولین بار بیماری نیپا بعد از یک طغیان در خوک‌ها و انسان‌ها در مالزی و سنگاپور شناسایی شد. در طی این طغیان، خفاش‌ها ویروس نیپا را به خوک‌ها منتقل کردند، افرادی که با خوک‌ها در تماس نزدیک بودند نیز بیمار شدند، در طی این طغیان ۳۰۰ بیمار مبتلا و بیش از ۱۰۰ مورد مرگ انسانی گزارش شد.
     
    طغیان‌های نیپا تنها در بنگلادش، هند، مالزی، فیلیپین و سنگاپور گزارش شده، اما خفاش‌های میوه خوار ناقل ویروس نایپا در تمام آسیا، اقیانوسیه جنوبی و استرالیا وجود دارند.
     
    ۲۶ ژانویه ۲۰۲۶ توسط مقامات هند، دو مورد بیمار مبتلا به نیپا در بنگال غربی که هر دو از پرسنل یک مرکز بهداشتی بوده و در اواخر دسامبر ۲۰۲۵ با هم درتماس بودند گزارش شده است.
     
    همچنین در تاریخ ۳ فوریه ۲۰۲۶، یک مورد مرگ تایید شده عفونت ویروس نیپا از بخش راجشاهی بنگلادش به سازمان بهداشت جهانی گزارش شد که این بیمار سابقه سفر نداشته، اما سابقه مصرف شیره خام خرما را داشت.
     
    بیماری نیپا می‌تواند به صورت مننژیت یا انسفالیت با علائم شدید نظیر گیجی و تشنج تظاهر یابد و موارد بیماری طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت به کما و مرگ منجر شوند؛ میزان مرگ و میر بیماری نیپا بین ۴۰ تا ۷۵ درصد بسته به سویه ویروس است.
     
    در حال حاضر هیچ دارو یا واکسن مجاز برای بیماری نیپا وجود ندارد؛ با این حال مراقبت‌های حمایتی اولیه می‌تواند بقای افراد را بهبود بخشد، سازمان بهداشت جهانی خطر ناشی از بیماری نیپا را در سطح محلی متوسط و در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی کم ارزیابی می‌کند.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما